Українська|English

Новий закон про соціальні послуги обговорювали в Кабміні

Реформа соціальних послуг має на меті забезпечити перехід до адресності надання послуг, а також забезпечити максимальну транспарентність процесів виявлення потреб населення та фінансового планування. Не менш важливо законодавчо оформити механізми надання послуг неурядовими організаціями, що дозволить створити конкурентний ринок для надавачів різних форм власності. Ці та інші питання здана вирішити нова редакція закону «Про соціальні послуги».

Після низки громадських обговорень, що за підтримки проекту ЄС Civil Society. Dialogue for Progress, провело Бюро соціальних та політичних розробок, новий законопроект був представлений на експертному засіданні в Кабінеті Міністрів України.

Засідання відбулося 4 лютого в Комунікативному центрі Уряду, під головуванням заступника міністра соціальної політики Віталія Мущиніна. В зустрічі взяли участь представники громадськості, міжнародних оранізацій, спеціалісти з Дніпропетровської, Одеської, Полтавської, Харківської, Чернігівської областей та фахівці з Мінсоцполітики. Учасники зібрання розглянули основі нововведення закону «Про соціальні послуги» та правки до нього.

За словами представника Бюро Ольги Цвілій, прийняття нової редакції закону є як ніколи актуальним; цей закон усуває численні колізії, які існують на сьогодні, а також забезпечує участь НУО в наданні послуг, що, в свою чергу, дозволяє отримувачам соціальних послуг самостійно обирати надавачів, а конкуренція на ринку стимулюватиме зростання якості цих послуг. Представниця Бюро надала також низку рекомендацій щодо доопрацювання законопроекту до другого читання. Представники Міністерства заявили про свою готовність врахувати озвучені в ході зустрічі пропозиції.

Нагадаємо, що нова редакція Закону України «Про соціальні послуги» (№ 3143 від 18.09.2015), була розроблена фахівцями Міністерства соціальної політики разом із експертами Бюро соціальних та політичних розробок та інших недержавних організацій. 11 листопада 2015 року закон був рекомендований до прийняття в цілому Комітетом Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей із інвалідністю.

Про бюро

Бюро соціальних та політичних розробок займається питаннями реформування соціальної сфери та соціального діалогу

Електронна адреса: 
bureau@bureau.in.ua

Фейсбук | Твіттер



Європейський союз, прямуємо разом Unicef Black sea trust for regional cooperation Civil Society Forum КМДА фонд відродження Карітас України